Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han står mellan politiken och sjukhuset

/

Anders W Johnsson kan snart ha tre jobb att välja mellan. Han är tjänstledig överläkare vid barnkliniken på Gävle sjukhus, jobbar som politisk sakkunnig i regeringskansliet och nu vill centern i Gävle nominera honom till riksdagen.

– Nu ska jag tänka över hur jag vill ha det, säger han.

Annons

Centerpartiets kommunkrets i Gävle beslutade vid månadsmötet i måndags att nominera Hedesundabon Anders W Jonsson som kandidat till riksdagen.

Anders W Jonsson, 48 år, visste inte om beslutet när Arbetarbladet når honom.

– De är tidigt ute vännerna i Gävle, säger han.

Han har sedan valet 2006 jobbat som politisk sakkunnig åt centerledaren Maud Olofsson i regeringskansliet Rosenbad. Han har ansvar över sociala frågor och socialförsäkringsfrågor.

– Det är jätteroligt att de vill att jag ska kandidera till riksdagen. Men samtidigt har jag ett väldigt roligt jobb nu mitt i politikens kärna.

Han är tjänstledig från tjänsten som överläkare på barnkliniken vid Gävle sjukhus, men hoppar in som jourläkare en helg varje månad.

– Definitivt inte. Jag kom till barnkliniken i Gävle 1990 och trivs bra.

Nu tänker han fundera över och komma fram till ett beslut om några veckor, i mitten av augusti. Om han tackar ja så ska distriktet sedan ta ställning till de namn som nominerats. Sedan väntar en medlemsomröstning och listan antas slutligen på Distriktsstämman i mars 2010.

– Jag har inte tänkt färdigt ännu, säger han.

Jesper Overeem, ordförande för centerpartiet, ser gärna Anders W Johnsson i riksdagsvalet 2010.

– Självklart ser vi Anders som toppnamn på riksdagslistan, säger han.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons