Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tar över McDonalds

/
  • Roland Edins familjeföretag tar 1 december över de fyra McDonalds-restaurangerna i Gävle och Sandviken.

Företagaren Roland Edin tar över de fyra McDonalds-restaurangerna i Gävle och Sandviken. De drivs vidare med samma koncept som tidigare.

Annons

Gävles tre McDonalds-restauranger och Sandvikens enda har sedan de startades drivits av Svenska McDonalds AB. Jämfört med många andra länder har hamburgerkedjan själv ägt många av sina restauranger i Sverige, men sedan några år tillbaka är trenden nu att flera säljs till så kallade franchisetagare, som har egna företag men driver restaurangerna med Mcdonalds koncept.

Från 1 december i år tar Roland Edin, som tillsammans med sin hustru driver företaget Landro AB, över driften av de fyra restaurangerna i Gästrikland. Företaget tog 1998 över Mcdonalds i Åkersberga utanför Stockholm och har sedan expanderat och driver i dag fem restauranger i norra Stockholm.

– Vi vill fortsätta att expandera och har fått det här erbjudandet. De här fyra restaurangerna har ganska bra försäljningsvolymer i dag, säger Roland Edin.

Övertagandet innebär att företaget Landro utökar antalet anställda med cirka 200 personer eftersom alla som i dag jobbar på McDonalds i Gävle och Sandviken får anställningar och löner överflyttade till den nya verksamheten. Var och en av restaurangerna får en restaurangchef och det ska även finnas en övergripande chef i Gävle.

– Det kan nog bli mer närvaro av ägare i driften än vad det är i dag, säger Roland Edin.

Hur mycket som ska investeras i restaurangerna är för tidigt att säga. Roland Edin vill satsa på att området runt restaurangen vid Stortorget i Gävle, där det tidigare ofta har varit stökigt, ska ha en lugn miljö på helgnätter.

– Det är viktigt att hålla en hög servicenivå så att kunderna får rätt saker och slipper vänta. Bråk uppstår ofta i köer så det vill vi undvika så mycket som möjligt, säger han.

Mer läsning

Annons