Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handikappdag med snöskoter

/
  • delad glädje. Man kan åka släde efter en skoter. Ett bra sätt att dela upplevelsen med kompisarna.Foto: Bernd Büttner
  • nöjd. Bjarne Lindström har varit med förr och åkt skoter.

Det har blivit en tradition som vårdas ömt av Gävle skoterklubb. Under lördagen var det nämligen åter dags för den årliga handikappdagen.
– Det är en sån rolig grej, det är kul att få göra något för nån annan, sade Lottie Hammarström, kassör i skoterklubben och en av eldsjälarna bakom arrangemanget.

Annons

Inbjudna var alla handikappade i Gävle som antingen bor i gruppboende eller i eget boende. I år blev det nog rekord i antalet deltagare trodde Lottie Hammarström som räknade in 61 anmälda, ett 40-tal handikappade och deras assistenter, som alla var sugna på att få känna fartvindarna och dra en repa i skogen. Elva, tolv skotrar var i gång hela tiden.

Det var rejält kallt och mycket snö så det blev en bra åktur längs den cirka två kilometer långa slingan.

Inne i den varma klubbstugan i Rörberg fanns korv och fika och där fanns bland andra Bjarne Lindström som gått in för att tina upp eftersom han redan hade åkt två gånger. Men han ville gärna åka mer innan dagen var över.

– Det är kallt och det går fort, sa Bjarne Lindström och såg glad ut.

Arrangemanget har omkring 15 år på nacken, men förra året var det plusgrader och barmark, då blev det inställt

– Men nåt år när det var dåligt med snö åkte vi upp till Läkerol Arena och hämtade snö och gjorde en slinga så vi kunde genomföra dagen, berättade Lottie Hammarström.

Mer läsning

Annons