Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hantverksdagar drog folk

/
  • Annette Lönn är ny utställare för i år i Tolvfors men Gerd Scherp har varit med desto längre.
  • Gerd Scherp visar stolt upp väskorna som hon har gjort. Broderierna har hon köpt och därefter har hon sytt på dem på sina väskor.
  • Utställarna själva har hjälpts åt att baka alltifrån tigerkaka till vinbärskaka med kolasås. Populärast för helgen var hallonbakelserna.
  • Systrarna Mona och Inga Adolfsson brukar besöka hantverksdagarna i Tolvfors några gånger per sommar.
  • Mycket fanns att titta på i torpen i Tolvfors.

En sommar i Tolvfors innebär kaffe, kaka och slöjd. För varje helg i juli har hantverkare ställt ut sina alster i torpen och de tänker de fortsätta med tills i mitten av augusti.

Annons

Under sommarhelgerna har Gävle slöjdare öppnat upp sina torp i Tolvfors för besökarna. Här finns dekorerade stenar, en börs i strutsskinn, väskor med brodyr och mycket annat som skapats av olika lokala konstnärer och hantverkare.

– Det är mycket folk som trivs att vara här, i helgen har det varit närmare 100 personer. Det finns inte så många sådana här röda stugor kvar och dessutom har vi gott kaffe och hembakat, säger Gerd Scherp som sitter med i Gävle slöjdares utställningskommitté.

Att kaffet som serverades i kafeterian smakade bra höll flera av besökarna med om. Margareta Holm och Dick Gustavsson från Gävle cyklade av en händelse förbi Tolvfors under söndagseftermiddagen. Och då det var fikadags stannade de till och avnjöt en kopp kaffe och en hembakad hallonbakelse i trädgården.

Även systrarna Mona och Inga Adolfsson hade slagit sig ner vid en av trädgårdsgrupperna. Och precis som flera andra gånger i sommar så fikade de där på kaffe och bullar i värmen.

– Det är en sådan härlig miljö att komma ut till. Det är som en oas, säger Mona.

– Vi brukar komma hit lite då och då. Det blir några gånger åtminstone på en sommar, säger Inga.

Mer läsning

Annons