Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här älskar alla Moussa

/
  • Hela Träffen jublade när Moussa i går kväll fick ta emot priset som Årets eldsjäl på den direktsända galan Svenska Hjältar. ”Moussa får alla med sig! Det ska han fortsätta med”! säger vännen och ungdomsledaren Peter Ågren. Från vänster: Abdi Rahman, Lawen Hamad, Damel Singhateh, Lina Moore, Dastan Kedder, Peter Ågren, Alex Muzdalo, Yousef Yousef, Christian Orinder.
  • Moussa.

Hela träffen jublade och skrek när Moussa N´Diaye fick motta priset som Årets eldsjäl när TV 4 direktsände galan Svenska Hjältar på måndagskvällen.

– Vi vill visa att vi älskar honom och stödjer honom, säger ungdomsledaren Peter Ågren.

Annons

Stort jubel på Träffen när Årets eldsjäl utsågs

Närmare 200 barn och föräldrar från Lilla- och Stora Sätraskolan, Ulvsäterskolan och Pingeltorpsskolan var samlade i Träffens gymnastiksal i Sätra i går kväll när Moussa hyllades som en av sex Svenska Hjältar på ett fullsatt Cirkus i Stockholm och fick statyetten av Pabi Janneh, elva år, en av killarna som har Moussa som förebild.

Storbildsskärm

Via en storbildsskärm, och ett tv-team var Sätraungdomarna direkt med och firade sin vän och förebild när han till stående ovationer klev upp på scenen. Med motiveringen ”Moussa är en Svensk Hjälte 2009 för att han under nio år vigt sitt liv åt Gävles ungdomar. Moussa har tränat och coachat dem i både basket och livet mot att de sköter skolan”, fick han ta emot både publikens och Sätras jubel.

Kärlek är nyckeln

Och på juryordförande Mark Levengoods fråga om vad som är hemligheten bakom hans framgångar, svarade Moussa:

– Struktur, regler att följa och kärlek. Alla behöver kärlek.

Mer läsning

Annons