Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är bröderna med fokus på burgare – ny restaurang i Gävle

/
  • Sami och Oscar Grönfors, bröderna som öppnar Bro Burger Bar i Gävle.
  • Den nya hamburgerrestaurangen ska öppna i Bistro Nords gamla lokal vid tågstationen.
  • Namnet

De kände att det saknades ett ställe där man kan äta goda hamburgare som inte kostar så mycket. Därför bestämde bröderna Grönfors att de minsann skulle vara först i stan med det. Nu öppnar de Bro Burger Bar i Gävle.

Annons

Sami och Oscar Grönfors är Gävlebröderna vars dröm nu går i uppfyllelse.

– Oscar är hjärnan bakom allt det här, säger Sami och pekar på sin lillebror.

Oscar Grönfors är utbildad kock och har i två års tid funderat på en idé om att starta en egen restaurang. Sami Grönfors har saknat ett bra hamburgarställe i Gävle och när de slog ihop sina huvuden kom de fram till "Bro Burger Bar".

– Vi kommer vara en restaurang dit du går för att äta en ekologisk burgare med egenbakat bröd, goda tillbehör och dricka en öl från något mikrobryggeri här i närheten, säger Oscar.

– Vi kommer vara ett ställe med schyst snabbmat. Lokalen har ju dessutom ett superläge, fyller Sami i.

Det är i restaurangen Bistro Nords gamla lokal, vid Gävle Centralstation, som bröderna har tagit över. Läget precis vid tågstationen är gyllene, enligt bröderna. Att kunna sälja takeaway-burgare till tågresenärer kommer få affärerna att gå bra.

Det är inte mycket som behövs göras i lokalen, den är relativt nyrustad, men några tankar om renovering finns ändå där.

– Vi tänkte ha ett långt barbord längs fönsterväggen och det ska även göras om inne i köket, men annars är det inte mycket vi kommer ändra i lokalen. Till en början i alla fall, säger Oscar och fortsätter:

– Vill vi ändra lokalen så blir det i framtiden, efter att man vet hur konceptet har tagits emot av Gävleborna.

Sami är inte alls nervös över hur deras restaurang kommer att tas emot av folket i Gävle, han tror att Bro Burger Bar är något som är efterlängtat.

– Vill du äta en bra hamburgare i Gävle i dag så är det antingen en snabbmatskedja eller O'Learys som gäller och där är det rätt dyrt. Trots det så är det ändå hamburgare som folk väljer och vill äta här.

– När man ser till ens vänner och vad de gillar att äta så är det ju hamburgare som gäller, fyller Oscar i.

Menyn är fortfarande under uppbyggnad, men de har kommit fram till en grund: Tre nötköttsburgare, en kycklingburgare och en vegetarisk hamburgare gjort på portabellosvamp och mozzarella. Köttet är tänkt att komma från Diléns saluhall i Valbo.

Det är tänkt att Oscar ska stå i köket och Sami ska stå i baren när de slår upp dörrarna.

– Det är jag som kommer vara den som säger "hej, vad får det lova att vara", säger Sami och skrattar.

Oscar menar på att han gillar att vara den som hänger i bakgrunden.

– Jag gillar att göra burgarna och Sami gillar att äta dem.

Just nu är killarna otåliga och vill öppna så fort som möjligt, men inom en månad tror de att de slår upp dörrarna för de första kunderna.

– Om tre veckor tänker jag att vi har öppnat, säger Oscar. Sami fyller i:

– Men man är väldigt otålig, jag vill öppna nu!

Mer läsning

Annons