Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Gävleborgs nya landshövding

/

På torsdagen utsåg regeringen den nya landshövdingen i Gävleborg.
57-årige Per Bill ser fram emot uppdraget.
– Förhoppningsvis kan mina kunskaper i biologi och mina erfarenheter från riksdagen bli till särskild nytta i länet, säger han.

Annons

Regeringen beslutade på torsdagen att Per Bill, M, blir ny landshövding i Gävleborg.

Hans förordnande gäller från och med 1 augusti 2015 till och med 31 juli 2021.

Civilminister Ardalan Shekarabi är belåten med valet.

– Det är med stolthet jag kan meddela, mitt gamla hemlän Gävleborg, att regeringen idag har utsett Per Bill till landshövding och chef för Länsstyrelsen i Gävleborg. Jag har under min tid i riksdagen men även innan alltid haft en god dialog med Per Bill, säger Ardalan i ett pressmeddelande.

– Han är en lösningsfokuserad och pragmatisk person vilket jag ser som goda egenskaper för att axla de utmaningar som Gävleborg har att hantera idag och i framtiden. Det var med glädje jag mottog Pers positiva besked om att leda arbetet och jag ser fram emot att besöka honom när han väl har installerat sig.

Per Bill är 57 år och kommer från Uppsala. Han har varit moderat riksdagsledamot sedan 1994. Mellan perioden 2006 och 2014 har Per Bill haft rollen som Konstitutionsutskottets vice ordförande. Efter valet 2014 utsågs han till ordförande i Kulturutskottet och moderaternas kulturpolitiske talesperson.

– Jag ser mycket fram emot att bli landshövding i Gävleborgs län. Jag är glad att få Gävle som min nya hemstad samt att få samverka med alla berörda aktörer i länet för att skapa goda förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling i Gävleborgs län, säger Per Bill i samma pressmeddelande.

Per Bill gör sitt första besök som blivande landshövding i länet i dag, torsdag.

LÄS MER:

Elektronisk dansmusik om landshövdingen själv får välja

Få känner till nya landshövdingen

Skål och välkommen

LEDARE: Det blev Per Bill

Mer läsning

Annons