Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Gävles bästa klass

/
  • NÖJDA - IGEN! Rektor Margareta Bergmark och läraren Boo Mispel vet att Fridhemsskolan har haft goda resultat i de nationella proven flera gånger. Men att de var bäst i år är en nyhet.
  • KLASSFOTO. 24 elever på Fridhemsskolan gör tummen upp för att de i våras lyckades bli bästa klassen i årskurs 5 i Gävle. De berömmer läraren Boo Mispel.
  • LYSSNAR NOGA. Kajsa Bergman lyssnar noga på läraren Boo. Hon tror att det är en av anledningarna till det goda resultatet i klassen.
  • STÄMNING I KLASSEN. En klass med mycket humor. Lina Wallinder och Didrik Sjöberg-Ädel har roligt i skolan.

De 24 eleverna i årskurs sex vid Fridhemsskolan har all anledning att jubla. I våras lyckades de få Gävles bästa resultat i nationella proven.

– Jag tror att det beror på att vi har en bra lärare och att alla ämnen är roliga, säger Victor Pliakas.

Annons

Resultatet från vårens nationella prov i årskurs fem är glädjande för lärare och elever vid Fridhemsskolan. Skolkontorets sammanställning visar nämligen att 100 procent av eleverna, som nu går i sexan, uppnår kursplanemålen i samtliga ämnen. Det är bäst i Gävle kommun.

– Det här är alldeles nytt för oss, säger läraren Boo Mispel. Han beskriver klassen som ett härligt gäng med mycket humor.

Det är fredag förmiddag och lektionen handlar om Engelska kanalen. Klassens 14 tjejer och 10 killar har flera teorier om varför de lyckats bra.

– För att vi har bra lärare som hjälper oss när vi behöver det. Han beskriver saker mycket bra. Jag kunde känna att det skulle gå bra, säger Didrik Sjöberg - Ädel.

– Och för att vi är tysta under genomgångarna på lektionerna, säger Kajsa Bergman.

Fridhemsskolan är inte helt ny i dessa sammanhang. För två år sedan lyckades en annan klass vinna kunskapsprogrammet Vi i Femman.

– Vi har bra pedagoger här som uppmärksammar barn med olika behov väldigt tidigt. Elevfrågan lyfts fram ofta i varje arbetslag och vi sätter in extra resurser tidigt, säger rektor Margareta Bergmark.

Hon nämner en rad olika anledningar till det genomgående goda resultatet. Även under en fem-års period så är Fridhemsskolan framträdande.

Den goda stämningen betyder även en hel del.

– Det är bra stämning mellan eleverna och mellan lärarna och eleverna, säger Boo Mispel, som har jobbat på skolan i 21 år. Han minns att skolan var nedläggningshotad på grund minskat elevantal i början på 1990-talet.

– Men nu söker elever sig hit istället, säger han.

Mer läsning

Annons