Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är goda råd dyra

/
  • GAV RESULTAT. Youtube-klippet med Britney Spear fanet Chris Crocker som gråtande bad alla kritiker att lämna popstjärnan i fred fick enormt genomslag. Det var ett av exemplen som föreläsaren Micael Dahlén tog upp under gårdagens föreläsning för kommunens högsta chefer och politiker.

En inblick i hur omvärlden ser ut kan kosta 55 000 kronor.

Det var prislappen för en föreläsning för kommunens högsta chefer i går.

– Någonstans måste man faktiskt försöka skapa sig en bild av omvärlden, säger Göran Arnell, kommundirektör.

Annons

I går samlades Gävle kommuns högsta chefer och politiker, omkring 130 personer, i Stora Gasklockan för att fördjupa sina kunskaper inom omvärldsbevakning.

Bland annat ingick en timmes föreläsning med Micael Dahlén, professor i företagsekonomi på Handelshögskolan i Stockholm. För två år sedan blev han utsedd till näringslivets populäraste föreläsare.

Och han är bra. Väldigt underhållande.

Han radar upp exempel efter exempel på hur omvärlden ser ut i dag. Hur vi har byggt ett förväntningssamhälle och hela tiden strävar efter något nytt.

Han visar videoklipp på en dansande Barack Obama, filmen Titanic på fem sekunder och Youtube-klipp som haft enorm genomslagskraft. Han pratar om livsnöjdhet och hur lycka är ett gupp på vägen.

Framtidssatsning

Föreläsningen kostar drygt 900 kronor i minuten, 55 000 kronor i timmen.

Det blir en utmaning för Gävle kommuns chefer att omvandla det till något att implementera i sina respektive verksamheter.

– Vi använder honom som en föreläsare som verkligen tänker vid sidan av. Han kan ge en bild av hur ungdomar tänker och hur snabbt världen utvecklas, säger Göran Arnell.

Han framhåller vikten av omvärldsbevakning för att Gävle ska bli en framtidskommun och klara konkurrensen.

– Vi måste bilda oss en uppfattning om hur Gävle ska vara i framtiden för att vara en attraktiv kommun, säger han.

Och för att ta reda på vad som är attraktivt krävs omvärldsbevakning. Efter ett antal år med stabil ekonomi menar Göran Arnell att det nu finns utrymme att tänka framåt.

– Det handlar ju mycket om att skapa ett tillåtande klimat också, att det är okej att ta sig tid att jobba med omvärldsanalys.

Totalkostnaden för gårdagens temadag är 179 000 kronor.

Mer läsning

Annons