Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är läsarnas värsta julklapparna

Alla vet nog hur svårt det kan vara att komma på den perfekta julklappen i all julstress. Visst har nog vi alla något extra minne från en julklapp som hamnat lite fel, blivit lite tokig. Berätta för oss här om de värsta julkapparna du fått.

Annons

Kvinna 32

Min syster ger mig alltid dåliga julklappar. Värst var nog förra året då jag fick ett paket pasta...

Kvinna 37…

Jag fick en kaninpäls av min dåvarande svärmor som jag fick ta emot med fasa... eftersom jag är pälsmotståndare. Det är snart 20 år sedan men det känns fortfarande hemskt.

Man, 33

Ett år fick jag ett par svarta strumpor från min systers mans moster. På strumporna stod det "Världens bästa far". Mycket oklart vad syftet med denna julklapp var då jag inte hade några barn.

Man, 59

Vid högeromläggningen 1967 fick jag en grön och en röd handske av farsan. Jag skulle komma ihåg vilken sida som jag skulle cykla på tänkte han. Fin omtanke men vilken 10-årig kille drar på sig de handskarna? Hur coolt var det skulle dagens kids säga...

Kvinna, 43

Minns ingen usel julklapp men väl ett julklappsrim som min syrra (då kanske 7 år) stod för: "Det här är inte av glas, för jag vet ju att du tycker om Klas". Det fanns ingen Klas, inte ens en avlägsen bekant. Men å andra sidan är det ju ett rim som funkar på precis vilken klapp som helst.

Kvinna, 27 år

Min faster är en härlig person, men oftast tycker hon själv att hon är skojigare än vad vi andra tycker. Fastern i fråga har också en förkärlek för att julrimma och rimmen är ofta av riktig skämskudde-karaktär.

En jul gav fastern i fråga en av mina bröder ett litet porslinstroll som bar på ett stort hjärta. Rimmet löd "Du som är så tuff och snygg kanske har hjärtat på din rygg...". Ingen minns längre fortsättningen på rimmet, men varje år påminner vi varandra om vilka "rimskatter" vår faster levererat genom åren. Tuff och snygg-rimmet är lätt en av höjdpunkterna i hennes rimkarriär.

Hur gick det med porslinstrollet då? Redan då var julklappen lite skämmig och åkte, direkt efter julklappsöppningen, långt in i ett skåp. Vi tackade förstås fastern för trollet (medan vi försökte hålla oss för skratt). I somras, när min mor flyttade från barndomshemmet, dök trollet plötsligt upp igen och fick då genast skjuts till den lokala second hand-butikens insamling.

Ps. Faster, om du läser det här, vill jag tacka dig. Ditt skäms-rimmande har gett mig och mina bröder många asgarv.

Kvinna, 60 år

Värsta julklappen fick jag utav min mamma! Vi hade samlats hela familjen hos min äldsta dotter med barn och vänner. Tomten delade ut julklapparna och min klapp var ett rispaket. Snacka om ??? samt skämdes jag för morsans skull!! Detta hände för 10 år sedan. Mvh Ulla

Kvinna, 24 år

Är en tjej och gillade rosa kläder, när jag var 5 fick jag en svart orange tröja med spindelmannen av min farmor. Min farmor hade bara kollat på färgerna och inte motivet på tröjan. Tröjan användes som nattlinne efter det.

Kvinna, 50 år

Jag fick ett takräcke till bilen,.

Man, 47 år

Jag fick en halv toa rullle av av min bror som han senare ville ha till baka för att han hadde slut på papper hemma...

Kvinna, 50+

Vi var nyblivna tvåbarnsföräldrar som denna gång valde att bjuda hem släkten på ca 15-20 personer . Jag fixade i princip allt till julbordet samt det mesta runt omkring.

Vid julklappsutdelningen fick alla något, vi hade kollat upp intressen så att det skulle passa. Det enda pinsamma var då alla öppnat sina paket och upptäckte att ingen köpt något till mig. Visst blev jag ledsen......jag hade ju fixat det mesta själv åt de andra, men kände sedan att deras skuldkänslor kompenserade. Det var ju mannens släkt som var hos oss.

Man, 38 år

Fick en överlevnadskurs i Karlsborg,åt en myra och en fisk på tre dagar.En av deltagarna basunerade ut att "den som försöker tvinga i mig ngt levande sticker jag kniven i",men lärorikt var det iaf , :-)

Kvinna, 26 år

Jag fick för några år sedan en slags vevmaskin som skulle ta bort skalet från kärnfrukter. Jag tål inte ens kärnfrukter. Dessutom fick min systerson som var fyra år en likadan.

Mer läsning

Annons