Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här går det bäst och sämst att starta företag i länet

I Ockelbo är det bäst att ha företag. De senaste fem åren har 146 nya företag registrerats, samtidigt som 60 företag har gått i konkurs eller lagts ned. Det placerar Ockelbo på en första plats i länet.

Annons

Enligt statistik från Bolagsverket, som ekonomiföretaget Visma har sammanställt, är Ockelbo den kommun i länet där det går bäst att starta företag. I Ockelbo tillkom 86 nya företag mellan år 2010 och 2015, vilket är ungefär dubbelt så många som den tidigare femårsperioden.

Näringslivsutvecklaren på Ockelbo kommun, Agneta Wenell, är glatt överraskad och tror sig ha en aning varför just Ockelbo kommun har hamnat i topp.

– Vi har en bra företagskultur och många företag duktiga på att justera vid en konjunktur. De flesta har också en bred marknad, så de påverkas mindre, säger hon.

Flest startade företag finns i Gävle kommun, men eftersom undersökningen är baserad på tillväxten och flera företag har gått i konkurs eller lagt ned där, så toppar inte Gävle listan. Nästan i botten finns Hofors kommun. Där startade 136 nya företag under de senaste fem åren, men samtidigt har 102 företag gått i konkurs eller lagts ned.

Mer läsning

Annons