Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har landshövdingen uträtta något?

/
  • MARS 2008. I början av året besökte landshövdingen alla länets tio kommuner. I rundturen i Hofors ingick ett besök på Ovako med visning i fabriken.
  • Mars 2008. Arbetarbladets reporter Kristian Ekenberg följde med Barbro Holmberg på hennes rundresa i Hofors kommun. Eftermiddagen bjöd på besök i Pelargonmuseet i Torsåker.
  • JUNI 2008.
  • SEPTEMBER 2008. När LO:s ordförande Wanja Lundby Wedin besökte Gävle passade Barbro Holmberg på att prata om länets arbetsmarknad och sitt uppdrag att samordna samhällets insatser för att skapa jobb i länet.
  • OKTOBER 2008. Gävle kommun har skickat in sin ansökan för att bli europeisk kulturhuvudstad och firar det med en ceremoni på Gävle slott. Barbro Holmberg hissar flaggan.

Landshövdingen har synts mycket under sitt första år, men har hon uträttat något?

Annons


– Jag tycker att hon har gjort något väldigt aktivt av sitt uppdrag och att hon för fram alla styrkor från hela länet i en helhet. Det känns som att hon har etablerat och skapat kontakter i de olika kommunerna.


– Jag tror att hon har tagit rollen som en regional ledare och det är något som vi har saknat under lång tid.
– Jag har träffat henne flera gånger och hon har visat ett stort intresse för småföretagarnas förutsättningar.


– Det viktigaste är att hon har tagit fram en åtgärdsplan för vår region tillsammans med Region Gävleborg för att vi ska klara den här krisen vi befinner oss i nu men framför allt för att vi långsiktigt ska få en positiv utveckling. Det är bland de bästa planer jag har sett.


– Hon är ordentligt engagerad i nedläggningen av Färilasågen, men resultat är ju svårt att mäta.
– Jag tycker att hon engagerar sig konkret i frågorna med varsel och nedläggningar och hela arbetsmarknadssituationen i länet, och det tycker jag är bra.


– Hon har på kort tid satt sig in i länets problem och möjligheter. Hon har lyssnat aktivt på företagen, skapat mötesplatser och framtidstro. Det är enbart en fråga som hon kanske borde engagera sig mer i, och det är energifrågan där det är viktigt att få ner kostnaderna för energin.


– Det här med att hon syns och gör reklam för länet har betydelse för vi har väldigt mycket Jantelag i länet. Vi tror inte på vår egen förmåga och om hon kan råda bot på det är det mycket vunnet.
– Men vad hon konkret har gjort kan jag inte svara på.

Mer läsning

Annons