Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harandi står utan kontrakt

Gavlegårdarna har kommit fram till att den brandskadade lägenheten på Väpnargatan är så skadad att den inte finns längre.
Därmed står Mehdi Harandi utan hyreskontrakt, Gavlegårdarna behöver inte ens säga upp honom.

Annons

– Om en lägenhet inte finns längre så finns inte heller något kontrakt och hyresvärden har inget ansvar att ordna en ersättningslägenhet. Det är reglerat i hyreslagen och i praxis, säger Susanne Laurin, chef för Gavlegårdarnas kundcentrum.

Totalförstörd lägenhet

Gavlegårdarna har kommit fram till att den lägenhet på Väpnargatan som började brinna 14 augusti är totalförstörd av rök och eld och att det därför inte längre existerar något hyreskontrakt.

Mehdi Harandi som bott där kan inte heller räkna med att få hyra en annan lägenhet av Gavlegårdarna.

– Det har varit klagomål från grannar, och så väger vi naturligtvis in vad som orsakat branden. Den utredningen är inte färdig eftersom polisen inte är färdig. Men vi har ingen skyldighet att ordna en ny bostad åt honom, säger Susanne Laurin.

Vill inte bli intervjuad

Mehdi Harandi vill inte bli intervjuad av Arbetarbladet.

Men hans advokat Lars Ståhlberg säger att Harandi vill ta strid mot Gavlegårdarna för att få tillbaka sin lägenhet.

Han tycker att han är orättvist behandlad eftersom han inte är dömd vare sig för att ha orsakat branden i sin lägenhet eller den mycket uppmärksammade branden då K-rautavaruhuset totalförstördes, då han var misstänkt men frikändes.

Lägenheten totalförstörd

Att en lägenhet hos Gavlegårdarna blivit så förstörd att den upphör att existera har inte hänt någon annan gång, vad Susanne Laurin vet.

Men samma bedömning, att kontraktet upphört, skulle göras även om det var frågan om en barnfamilj som inte stört någon eller var föremål för polisutredning.

– Då skulle vi hantera frågan tillsammans: kommunens myndigheter, bostadsbolaget och försäkringsbolaget. Kontraktet upphör om objektet inte finns längre, men tekniska kontoret skulle kunna besluta om förtur till en ny lägenhet, säger Susanne Laurin.

Mer läsning

Annons