Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hattokiga damer har fest hos Stina

/
  • HATTOKIGA. Inte rekordmånga gäster, men en rekordvarm hattfest blev det i alla fall hos Stina Westlund i Gamla Gefle i går. Efter maten skulle pris delas ut till bland annat finaste och fulaste hatten.

En minst tioårig tradition gick på söndagens eftermiddag av stapeln i Gamla Gefle. Hattfest hos Stina Westlund med tjusig mat och priser för både finast, fulast och mest orginell hatt.

Annons

En pennhatt, en med spöket Laban och en hel massa med blommor och färggranna sjalar. Damer i olika åldrar trivdes runt borden på gården i Gamla Gefle där Stina Westlund ställt till med hattfest så många år att ingen riktigt minns hur många. Anna Johansson har följt med sin mamma som är kusin till värdinnan. Hon fick tag på en jättestor penna under en resa till Budapest och fick då sin hattidé. Förutom den stora på toppen hänger vanliga blyertspennor längs sidorna på den beiga Beppehatten.

Harriett Högberg har plockat fram en sammetshatt som hennes far hade en gång, medan Ingegerd Thunström dekorerat sin med en örn och en ödla.

– Jag hoppas på att vinna pris för fulaste hatt, det har jag inte lyckats med tidigare, säger hon och skrattar.

Mer läsning

Annons