Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häxjakt på Arbetsförmedlingen – fem medium söks till Gävle

Den som har begåvats med mediala förmågor kan söka jobb i Gävle – som häxa.
Häxriket söker nu fem medium.
– En del anser att det är humbug men det anser inte jag, säger Malin Lundahl, personalansvarig, till Sundsvalls Tidning.

Annons

På Arbetsförmedlingens hemsida annonseras det efter medium. Avsändare är företaget Häxriket helande.

Meningen är att medierna ska svara på frågor via telefon.

– Våra kunder ringer in med frågor om sitt liv och sin framtid, och vad våra anställda gör beror på deras magiska färdigheter, säger Malin Lundahl.

I annonsen frågar företaget efter personal som har "erfarenhet av det mediala" och som är duktig på att "via tarotkort, pendel eller kanalisering förmedla detta via telefon".

Totalt söks fem medium var till Sundsvall, Gävle och Skellefteå

– Trafiken på oss har ökat så nu söker vi folk på lite olika orter för att kunna tillgodose våra kunders behov, säger Malin Lundahl.

Men det är inte vem som helst som kan få jobb. Sökande måste genomföra ett arbetsprov för att kunna få anställning. Till exempel göra en läggning med tarotkort.

– Det är jätteviktigt för oss. Om jag ringer in och ställer frågor vill jag ha äkta svar, inte att någon hittar på.

Kan ni verkligen bedöma om svaren är äkta eller påhittade?

– Ja, jag kan ställa frågor som bara jag vet svaret på. Om personen då kommer med en massa utsvävningar anser inte jag att det är seriöst.

Många anser att sådant här inte ens existerar, hur märker ni av det?

– De som söker har ofta en medial gåva från födseln och har jobbat med det här tidigare så där möter vi inget motstånd. Inte heller från våra kunder. Folk där ute kan tycka att det är humbug men det anser inte jag. En del har en gåva, men det finns så klart mycket bluff i branschen också.

På Arbetsförmedlingen ställer man specifika krav på vad platsannonser inte får innehålla. Uppmaningar till lagbrott, pornografiska inslag eller stötande eller oetiskt innehåll, bland annat.

– Den här annonsen faller inte på något av dessa kriterium. Men det är onekligen ett lite annorlunda jobb, säger Anne-Sofie Cadeskog, presskontakt på Arbetsförmedlingen i Västernorrland, till Sundsvalls Tidning.

Mer läsning

Annons