Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlösa barnfamiljer erbjuds rivningskontrakt

/
  • Rivningslägenheterna på Sicksackvägen kommer att hyras ut med rivningskontrakt till hemlösa barnfamiljer.
  • Rivningslägenheterna på Sicksackvägen kommer att hyras ut med rivningskontrakt till hemlösa barnfamiljer.

Lägenhetslängan bakom Ica på Sätra kommer att bli tillfälligt boende för hemlösa barnfamiljer innan den rivs. Socialtjänst Gävle hoppas få tillgång till lägenheterna snarast.

Annons

Socialtjänst Gävle har kommit överens med Gavlegårdarna om att få använda lägenhetslängan på Sicksackvägen 33–37 som tillfälligt boende för hemlösa barnfamiljer. Enligt planerna ska lägenhetslängan så småningom rivas och ge plats för två höghus, men fram till våren kommer socialtjänsten att kunna utnyttja lägenheterna.

– Vi vill disponera lägenheterna för att kunna erbjuda dem som nödlösningar till barnfamiljer som är bostadslösa, säger Mats Collin, socialchef på Gävle kommun.

LÄS MER: Gavlegårdarna vill riva och bygga nytt i Sätra centrum

LÄS MER: Nu kan barnfamiljer med försörjningsstöd få datorer och bredband

Lägenheterna står i dag tomma, och kommer att göras i ordning så att Socialtjänsten kan börja använda dem så snart som möjligt. Lägenheterna ska ses som en temporär lösning för att lösa en akut situation, men där målet är att barnfamiljerna senare ska hitta mer bestående bostäder.

Enligt Mats Collin kommer lägenheterna på Sicksackvägen att täcka det behov socialtjänsten har just nu. Det handlar om cirka 10–15 barnfamiljer som saknar bostad, förklarar han.

– Det är en kombination av bostadsbrist och att de eventuella lägenheter som finns inte är i den prisnivån så att familjerna klarar av det ekonomiskt.

Lägenheterna är ettor, tvåor, och treor. Mats Collin menar att de kommer få göra avvägningar från fall till fall – det inte går att säga exakt hur stor familj är rimligt att placera i en etta.

– Det kommer att bli ganska trångbott men ändå en bättre lösning än vad vi kan erbjuda just nu.

LÄS OCKSÅ: Många fattiga barn i Gävleborg

Mer läsning

Annons