Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlösa ska få mat från Thoren business school

Mat som blir över vid gymnasieskolan Thoren business school ska serveras hos RIA. Om en vecka hoppas man att samarbetet kan starta.

– Jag har sett hur lunchportioner försvinner varje dag. Annars måste vi slänga mat som vi betalar för, säger matansvariga Peter Eriksson vid skolan.

Annons

Diskussioner mellan Thoren Business school och RIA, Rehabilitering i Alkoholfrågor, pågår. RIA är även en del av Hela människan och jobbar med socialt och diakonalt arbete. Nu ska de hemlösa få lunchportioner från skolan.

– Vi har funderat. Jag ser hur ett antal portioner mat slängs varje dag. Det kan handla om mat till 15-20 personer, säger Peter Eriksson som bland annat har hand om matfrågor vid Thoren Business school.

Till en början ska hemlösa vid RIA få mat av skolan på fredagar. Den dagen är det lägst elevantal på skolan, då många studerar på annat ort.

Det handlar alltså inte om slängd mat, utan om lunch som aldrig serveras för att inte alla elever dyker upp i skolmatsalen.

– Vi hoppas att det ska bli rutin och kan ge några portioner varje dag i fortsättningen, säger Peter Eriksson.

Nu väntar en vecka med utbildning i livsmedelshantering för personalen. Värmekedjan får inte brytas, då kan bakterier samlas i maten. Avståndet mellan RIA och skolan är mindre än en kilometer, så den överblivna maten kan snabbt komma på plats.

– Vi måste hitta formerna för hur det här ska gå till. Det blir bra när vi kör igång, säger Peter Eriksson.

 

 

 

Mer läsning

Annons