Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henrik väljer Gävle

/
  • Vy över ny stad. Redan på 1960-talet när Henrik Olofsson passaerade Gävle under sina arbetsresor gillade han staden. Nu har han och frun sålt i villan i Umeå och flyttat till en lägenhet på Söder.

Två nya Gävlebor är Henrik och Tatjana Olofsson från Umeå. De trivs med restaurangutbudet och närheten till Boulognern.
– Här stannar vi nog länge, säger Henrik.

Annons

Hösten 2007 fick Tatjana Olofsson, 54 år, jobb inom psykvården i Gävle. Ett år senare, i höstas, sålde mannen Henrik Olofsson, 65 år, villan i Umeå och flyttlasset gick till Gävle. Ett val som de inte har ångrat.

– Det passar oss bra att bo här. Det är en behändig och trevlig stad, säger Henrik.

De bor i en lägenhet på Söder.

– Det är en bra bostad och en ganska låg hyra. I Umeå hade motsvarande lägenhet varit mycket dyrare.

Paret trivs med närheten till Boulognerskogen och det stora utbudet av restauranger. Henrik har även en bror med familj som bor här som de umgås mycket med.

– Sedan gillar vi att resa och det ska vi göra mera. Det är nära till Arlanda och även till Stockholm. Vi har just varit på en kryssning till Åland, säger han.

De känner sig välkomna i den nya staden och har åkt en rundtur för nyinflyttade.

– Vi har fått lite inbjudningar och information om det ena och det andra i brevlådan. Det märks att det finns engagemang och det är viktigt på en ort.

Henrik sysslar med konsultjobb åt Räddningsverket. Men nu tar han det lite lugnare och snart är det dags för pension. Då hinner han njuta mer av fritiden.

– Gävle är mera stad än Umeå. Det finns fler gator som det är någonting på och sedan är det en överetablering av restauranger. Men det tycker vi bara är trevligt.

– Inte flyttar vi härifrån på ett bra tag, säger han.

 

Mer läsning

Annons