Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälp mig hitta min mamma!

/
  • OROLIG SON. Senast Jonny Nilsson såg sin mamma Barbro Åkerblom var någon vecka innan påsk. ingen vet när hon försvann från sin lägenhet i Forsbacka. Jonnys bästa gissning är att hon gett sig ut i skogen i riktning mot Gävle.
  • borta. Barbro Åkerblom, 72, har försvunnit under april.

Var är min mamma Barbro? Det undrar Jonny Nilsson. Flera gånger den senaste veckan har han varit ute och letat, i Forsbacka och på platser där vittnen ska ha sett henne.

Annons

En ensamvarg, utan vänner, som tidigare gärna gick på bingo eller tog långpromenader i skogen. Men som den senaste tiden blivit mer förvirrad, tappat närminnet och orienteringsförmågan. Så beskriver sonen Jonny Nilsson sin mamma Barbro Åkerblom.

– Det är oroligt naturligtvis. Har hon åkt nånstans? Ligger hon avliden i skogen? Har hon ramlat i vattnet? Kan det vara så att hon lever? Vi vill ju gärna hitta mamma och förstå vad som hänt, säger han.

Jonny ringer till tidningen för att han känner att han vill göra allt han kan. Allt för att fler ska få syn på bilden och hålla ögonen öppna när de rör sig ute.

Han har funderat en del på om mamman kan ha gett sig av till sina hemtrakter i Köping eller till Jämtland där hon är född, men tycker att det verkar osannolikt. Mer troligt är det att hon gått in mot Gävle, kanske för att söka upp honom.

Det är oklart när Barbro Åkerblom försvann från sin lägenhet. Jonnys 20-åriga dotter åkte förra måndagen till Forsbacka för att besöka henne. Då var lägenheten olåst och tv:n stod på. Jonny tyckte inte att det verkade särskilt märkligt eftersom mamman var lite virrig. Men när han ett par dagar senare var dit och allt såg likadant ut så blev han orolig och kontaktade mammans god man och polisen.

Sedan har han och dottern kört runt med bil och ficklampa flera gånger. Polisen får in en del tips från allmänheten, och har bland annat gått ut och visat en bild i områden där hon kan ha setts, utan resultat. Ett vittne som ska ha sett Barbro med matkassar nära hemmet i början av förra veckan har enligt polisen troligen misstagit sig.

– Skulle vi ha ett mer precist område där det finns fog att anta att hon faktiskt har varit, då skulle vi kunna göra någon insats med hundar eller ta ut helikopter igen, men det går inte när vi inte har några säkra spår, säger Anders Hellberg på Gävlepolisen.

Mer läsning

Annons