Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höga farter i Hemlingbybacken

/
  • PÅ JULDAGSÄVENTYR. Kompisgänget Lova Johansson, Vera Granquist, Moa Johansson, Lukas Carlsson, David Wikman och Gustav Granquist var i Hemlingbybacken på juldagen för att åka skidor.JULDAGSAKTIVITET. Annika Granquist hjälper sonen Gustav på med skidorna efter att ha haft           lunchrast med korvgrillning.
  • SE UPP I BACKEN! Mats Törngren Jäderström åkte pulka med kusinbarnet Gabriel Hårshagen.
  • FULLT ÖS. Många Gävlebor besökte pulkabacken i Hemlingby på juldagen.

Hemlingbybacken lockade många Gävlebor på juldagen. Förutom skidåkning och pulkarace passade många på att byta ut julmaten mot grillad korv.

– Vi har dragit ihop ett helt kompisgäng och åkt hit, det är skönt att bryta av julfirandet lite grann, säger Annika Granquist från Stigslund.

Annons

Vid tolvtiden på juldagen var det full aktivitet i backen. Annika Granquist och hennes gäng knäppte på sig skidorna igen efter en välbehövd lunchpaus vid grillen.

Kan bli tradition

– Vi är fem familjer som åkt hit tillsammans, det är första juldagen som vi är här, men det här får vi göra till en tradition. Det gäller att utnyttja att det finns en backe på hemmaplan, säger hon medan alla barnen drar på sig skidorna och drar iväg upp i liften.

I pulkabacken kommer Mats Törngren Jäderström farande tillsammans med kusinbarnet Gabriel Hårshagen.

– Vi valde mellan bad och det här, men det är ju inte varje år det är snö här vid jul, därför passade vi på att åka hit, säger Mats som anser att en fysisk aktivitet på juldagen är en nödvändighet.

– Barnen är så uppe i varv efter julafton, då är det bra att komma ut och åka pulka och grilla korv.

Snabbt på säcken

Några av hans barn och kusinbarn har dock valt bort själva pulkan till förmån för en svart sopsäck. Saga Hårshagen förklarar varför.

– Det går ännu fortare då, nästan som en raket. Det är jätteroligt!

Mer läsning

Annons