Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högskolan i Gävle satsar stort på industriforskning

Högskolan i Gävle bygger ut industriforskningen. Det innebär bland annat att tre nya professorer inom området industriell ekonomi ska rekryteras.
– Det ger en kraftig resursförstärkning, mer än en fördubbling mot vad vi har i dag, säger Lars Bengsson, professor i industriell ekonomi.

Annons

Satsningen lanseras som ett centrum för logistik och innovativ produktion.

Det finansieras med pengar från regionförbundet, kommunerna Gävle, Sandviken och Söderhamn och insatser från näringslivet.

Lars Bengtsson hoppas framförallt att det ska göra att Högskolan i Gävle kan satsa mer på forskning i distribution och transportlogistik

Han hoppas på ett utbyggt samarbete med företag som Ericsson, Sandvik och Syntronic men även flera mindre företag i regionen och med kommunerna och landstinget.

– Det har stor betydelse för regionens näringsliv att man i en värld med ökad grad av specialisering kan sköta sina leveranser på effektivare sätt, säger Lars Bengtsson.

Rekryteringen av tre professorer påbörjas under sommaren. Varje professor knyter till sig åtminstone en doktorand som hjälper till med forskningen.

I dag finns två professorer i industriell ekonomi vid Högskolan i Gävle.

 

Mer läsning

Annons