Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högtryck i Boulognern

/
  • kniiiip! Friskis och Svettis utejympa i Boulognern har blivit en populär sommartradition för många. I år kör man för 27:e gången.
  • instruktör. Elin Pöllä är instruktör på Friskis och Svettis crosstraining som man också kör på måndags- och torsdagskvällarna i Boulognern.Foto: Katarina Strömgren
  • yngst. Joar Burlin, ett och och nio månader, hejade på sin mamma som var med och jympade.
  • alla vill inte jympa. Det var full fart både på jympadeltagarna och på lekplatsen intill. Kusinerna Alex Soysuren, 14 månader, och Berfin S.Kurt, snart två år, och flera andra barn åkte rutschkana av hjärtans lust.
  • cyklar från valbo. Ulrika Martinsson från Valbo gillar utejympan. ”Det är ju så himla kul”.

Semestertider och sommarvärme – men alla ligger inte på latsidan. På Friskis och Svettis utejympa i Boulognern i går var det riktigt högtryck.

Annons

Ulrika Martinsson från Valbo brukar cykla in till Gävle för att vara med på jympapassen i Boulognern. För henne har utejympan blivit en riktig sommartradition.

– Det är ju så himla kul att jympa ute tillsammans med andra. Och när det är sånt här väder är det underbart, säger hon.

Exakt hur många år hon varit med på utejympan vet hon inte, men hon är inte ensam om att återkomma sommar efter sommar.

För alla åldrar

Till medelpasset den här måndagen har 310 personer i alla åldrar samlats för att till tonerna av bland andra popsångerskan Rihanna svettas ännu mer i värmen.

Fram till 15 augusti pågår sommarens utejympapass varje måndags- och torsdagskväll, om det inte spöregnar.

Perfekt picknick-väder

Men alla är inte i Boulognern för att köra träningspass.

På lekplatsen intill åker kusinerna Alex Soysuren, 14 månader och och Berfin S.Kurt, snart två år, rutschkana av hjärtans lust. Många passar också på att ha picknick på medhavda filtar.

Mer läsning

Annons