Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är ny rektor för Borgarskolan

/

Katarina Åkersten-Gustafsson. Så heter den nya rektorn för Borgarskolan.
– Det är en kvinna som har stor erfarenhet av gymnasieskolan, dels från Sandviken men också från Strängnäs kommun tidigare, säger Peter Hasch (S) ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Annons

Katarina Åkersten Gustavsson från Mariefred har sedan augusti 2007 arbetat som gymnasiechef i Sandvikens kommun. Innan dess jobbade hon som programrektor och administrativ chef på Thomasgymnasiet i Strängnäs. Katarina Åkersten-Gustafsson har även varit projektledare för Kunskapslyftet i Strängnäs.

Anledningen att hon har sökt tjänsten på Borgarskolan är att hon bor i Oppala norr om Gävle.

– Det har varit åtta mil att pendla tur och retur, det blir närmare nu och det ska bli jätteroligt att arbeta som rektor på en stor gymnasieskola, säger hon.

– Det är ju både och när man trivs på sin arbetsplats, men nu är det mest roligt att få börja inne i Gävle.

Peter Hasch (S) ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har varit med i urvalsprocessen och han anser att Katarina Åkersten-Gustafsson var den som motsvarade den kompetens som kommunen söker.

– Vi behöver en kvinna som har lite erfarenheter i och med de elevminskningar som kommer och de anpassningar vi måste göra. Hon motsvarar på ett bra sätt de krav vi har.

– Ja, vi har haft ett bra urval. Vi har intervjuat fyra stycken.

Katarina Åkersten-Gustafsson efterträder Olof Leijonhufvud som slutar 1 juli.

Mer läsning

Annons