Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon fryser bort kärlekshandtag

/
  • Sussi Qvick har kompletterat sitt företag med en maskin som fryser bort fettceller. Men det är ingen bantningsmetod, säger hon.
  • Handstyckena placeras på kroppen och i ett tio grader kallt vakuum slås fettcellerna sönder och dör.

En ny skönhetsmetod har introducerats i Gävle. I minus tio grader fryses fettceller sönder som sedan transporteras ut ur kroppen den naturliga vägen. Initiativtagaren Sussi Qvick på Studio Q har själv provat med framgång.

Annons

Hon driver skönhetsföretag med inriktning på vaxning, tandblekning och tatuering av ögonbryn. Till det sistnämnda ville hon komplettera med en laser som tar bort onödiga tatueringsprickar, men eftersom hon inte har en tatueringsstudio rekommenderades hon därför denna maskin.

Den är självfallet amerikansk, men vetenskapligt testad och är vanligt förekommande på skönhetssalonger i Stockholm där svenska läkare gått i god för den.

– Mig veterligen är det den första i Gävle, säger Sussi Qvick som för fem veckor sedan testade maskinen och redan kunnat konstatera att midjemåttet minskat med några centimeter.

Annars ses det slutgiltiga resultatet först efter tolv veckor och tre behandlingar. Hon säger att det är en overklig känsla när sugstyckena appliceras på kroppen. En skyddsduk ger ett blött och lite kladdigt intryck, men av själva kylan känns inget. Det bildas ett vakuum när fettcellerna bombarderas och slås ut i tio minusgrader. Det sker ingen annan invärtes påverkan, nerver och muskler går fria, och den enda biverkningen är möjligen en lätt tillfällig blånad som uppstår av vakuumet.

– De döda cellerna går sedan ur kroppen genom lymfsystemet, man helt enkelt kissar bort det passerade fettet, säger Sussi Qvick.

Maskinen har funnits på plats i några veckor, men först den här veckan har även det behandlingsssäng som krävs kunnat ställas i ordning. Redan har kunder som vill bli av med kärlekshandtag eller gäddhäng bokat tid.

Men Sussi Qvick understryker en sak:

– Det här är ingen bantningsmetod, inget för kraftigt överviktiga, snarare ett komplement till den vanliga skönhetsbehandlingen.

Hon delar sin tid mellan sitt företag och jobbet som stylistlärare på Real-gymnasiet. Fram till i somras stod hon även som ägare av hela Studio Q i Centralpalatset där ytterligare fem specialister arbetar. Nu har hon överlåtit ägarskapet och hyr i stället in sig.

– Fyrtio procents arbetstid här och åttio på gymnasiet får räcka, skrattar hon.

Mer läsning

Annons