Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon ska styra upp förlossningen

/

Efter den turbulenta tiden på förlossningen i Gävle så utses nu en ny chef, Monica Hyttmark Niska.

Annons

Närmast kommer hon från det palliativa teamet där hon varit vårdenhetschef. Till en början kommer hon att dela sin tid mellan det jobbet och det nya på förlossningen, för att sedan övergå helt till förlossningen från och med den 1:a september,

Region Gävleborg konstaterar i sitt pressmeddelande att förlossningen tampats med turbulens i arbetsgruppen, ingen enhetschef och "några uppförsbackar". De hoppas att Monica Hyttmark Niska ska leda förbättringsarbetet och även förbättra arbetsmiljön.

– Jag ser fram emot att arbeta med så erfaren och kunnig personal. Jag kommer att börja med att lära känna hela teamet och skapa mig en uppfattning om de behov vi har för att komma vidare. Att skapa förutsättningar för dialog innebär också att jag ska lyssna in behoven hos medarbetarna, säger Monica Hyttmark Niska i pressmeddelandet.

Monica Hyttmark Niska är i grunden IVA- och anestesisjuksköterska och har jobbat många år inom sjukvården.

– Det känns bra att vi har en ny chef på plats. Hon är både kompetent och engagerad, säger Ingela Högerås, verksamhetschef för kvinnosjukvården där förlossningen ingår, i pressmeddelandet.

Arbetarbladet hade tidigare berättat om den besvärliga arbetsmiljösituationen på förlossningen där stämningen mellan chefer och anställda har varit ansträngd.

Mer läsning

Annons