Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon tar över efter Jan Rust i Socialnämnden: "Det ska bli spännande"

/

Efter Arbetarbladets avslöjande om Jan Rust sade han upp sig från posten som Socialnämndens ordförande. Nu är det Karin Hedberg (C) som axlar rollen.

Annons

Hon var vice ordförande i Socialnämnden i Gävle tills i tisdags. Karin Hedberg hade då varit på resande fot i utbildningssyfte och på tåget hem igen fick hon veta att hon hade fått ett nytt jobb.

LÄS OCKSÅ: Jan Rust avgår

– För 24 timmar sedan hade jag en helt annan roll, säger hon när Arbetarbladet pratar med henne under onsdagen.

– Jag önskar ju att jag hade fått mer tid att förbereda mig inför den här rollen. Allt har gått väldigt snabbt.

Karin Hedberg är barnläkare i grunden och har 25 års erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar. Hon säger att hon knappt har hunnit förbereda sig inför rollen som vice ordförande i Socialnämnden, men nu går hon helhjärtat in för rollen som ordförande.

– Det ska bli väldigt spännande och jag kommer självklart att göra mitt bästa. Det känns bra med så kunniga personer i nämnden som jag kan samarbeta med. I dag, första dagen på jobbet, hade jag en miljon frågor, men jag har fått bra respons av tjänstemännen.

Under onsdagen höll Karin Hedberg i sitt första möte med nämnden som ordförande, men huruvida man diskuterade händelsen kring Jan Rust vill hon inte kommentera.

– Jag tänker inte prata om Jan Rust och vad som hänt där. Jag vet för lite om det och är inte tillräckligt insatt i frågorna.

Hur tänker du själv kring sociala medier och vad man delar?

– Jag är väldigt försiktig med att dela saker som jag inte känner till. Jag använder sociala medier för privat bruk.

LÄS OCKSÅ: Arbetarbladets avslöjande om Jan Rust

Karin Hedberg kommer att vara tillförordnad ordförande i Socialnämnden tills att kommunfullmäktige i Gävle avgör vem som får den ordinarie rollen.

– Det är ju ett väldigt speciellt läge, men jag kommer göra detta helhjärtat och det kommer nog att fungera bra. Vi jobbar i en organisation där man har riggat för att byta politiker vid val så det ändrar nog inte så mycket att man byter ordförande nu, säger hon.

LÄS MER: Statsvetaren om moderaternas framtid efter Jan Rust

LÄS MER: Twitterstorm efter Jan Rust-skandalen

LÄS MER: Moskén vill hålla i antirasismkurs

Mer läsning

Annons