Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstlovet rivstartade med fest

/
  • mums. Omar Mohammed,  11 år, började dricka kaffe för några månader sedan och tycker att det är jättegott. ”Men mamma tycker inte om att jag dricker det”, säger han.
  • mysigt. Sabir Ali, 12 år, och Feras Saleh, 12 år, smaskar på tårta och saft.
  • fika. Polisen Kristina Åsarby jobbar med Projekt Nordost och var med och firade ettårsjubileet. Julia, Nasra, Kadija och Nasteho ville gärna titta på hennes uniform.
  • Nasteho, Hani, Julia, Nasra och Kadija var med och firade med tårta och saft när Projekt Nordost fyllde ett år.

I går var det stort tårtkalas på Nordost. 20 princesstårtor hade köpts in för att fira Projekt Nordost som fyller ett år.

Annons

Barnen på Nordost kunde knappast ha fått en bättre start på höstlovet. Med tårta, saft och ballonger firade Projekt Nordost sin ettårsdag i Hyresgästföreningens lokal. Alla var glada och lovspralliga. Det var inte många som kunde sitta still och ljudnivån var stundtals hög.

– Det är roligt, sammanfattar åttaåriga Selin Koujoncu som när kalaset är klart ska ta med sig kompisarna Heval Sari, Melike Tekbas och Seval Sari till ungdomsgården Block 17 där de ska vara med i en pingistävling.

Ett bord bort sitter tolvåringarna Feras Saleh och Sabir Ali. De har spelat basket hela förmiddagen och ser mest fram emot att senare i veckan följa med projektledaren Lasse Wennman och bada på Fjärran Höjder.

Elvaårige Omar Mohammed har satt sig bakom en pelare med sin tårtbit för att få lite lugn och ro. Han berättar att han precis har lärt sig att dricka kaffe och tycker att det är jättegott.

– Fast egentligen tycker inte mamma om att jag dricker det, säger han.

Inom Projekt Nordost ordnas, precis som under andra skollov, dagliga aktiviteter för barnen och ungdomarna på Nordost. I dag är det biokväll i Korskyrkans källare, på onsdag är det bad på Fjärran Höjder och på fredag är det teater. På torsdag kan alla bli fotograferade och följa med på en promenad där polisen och Gavlegårdarna pratar om skadegörelse.

Om skadegörelsen visar sig ha minskat vid årets slut läggs de pengar som förra året lades på reparationer i stället på roliga aktiviteter.

Mer läsning

Annons