Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade 10-åring för att få se honom naken

Inom ett par veckor kommer ett nytt åtal för ett försök att utnyttja ett barn för sexuell posering framför en webkamera. Det är en 23-åring som förra året hotade en Gävlekille i tioårsåldern för att få honom att klä av sig. Men han berättade för sina föräldrar som polisanmälde.

Annons

Både Gävlekillen och 23-åringen, som bor i norra Sverige, var medlemmar på Blipville, som är en internetsajt riktat till ungdomar där man umgås, chattar, spelar spel, med mera.

Under våren 2008 blev Gävlekillen uppmanad av 23-åringen att klä av sig framför webkameran. Om han inte gjorde det skulle 23-åringen polisanmäla honom hotade han med. Oklart för vad.

Gävlekillen blev rädd och berättade vad som hänt för sina föräldrar. Polisen kunde spåra 23-åringen via hans datoruppkoppling.

Hans tillvägagångssätt är snarlikt den 33-åring från Norduppland som i förra veckan dömdes till ett långt fängelsestraff för avancerade sexövergrepp mot ett stort antal flickor, både via internet och fysiskt.

Brottet 23-åringen misstänks för är försök till att utnyttja barn för sexuell posering. Straffskalan är från böter upp till två års fängelse.

– Eftersom han också har använt hot, kan man fundera på om inte fängelse kan bli aktuellt även i det här fallet, säger åklagaren Peter Helsing.

Mer läsning

Annons