Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotelliknande koncept för boende i jättehuset

/

Hotellbetonade tjänster och gemensamma aktiviteter blir kärnan när 15-våningshuset på Muréngatan befolkas i början på 2017.

Annons

Under torsdagen fick Arbetarbladet en titt på hur bostadsrätterna i trygghetsboendet Takterrassen kommer att se ut. I huset ska 70 lägenheter byggas: tvåor, treor och fyrarummare.

Se också en guidad tur i vinsningslägenheten i dagens avsnitt av Arbetarbladet I DAG här

– Det viktigaste i projektet är den bemannade receptionen som kommer att finnas. Det är unikt och finns inte något liknande i bostadsrättsform i Sverige, säger Lars Tobé som är projektsamordnare.

Genom den kommer de boende att kunna få service som bokning av läkarbesök, fotvård, beställning av mat och biljetter med mera. Via TV-apparaten ska de kunna se vad som finns på agendan och boka in aktiviteter.

– Hela delen med att det är ett trygghetsboende och att man får så mycket hjälp gör att många är intresserade, säger mäklaren Jonas Östblom, som berättar att femtiotre av lägenheterna redan har blivit reserverade.

De boende blir garanterade att receptionen bemannas tre timmar om dagen, men diskussioner med förs med kommunen om att kunna ha öppet upp till tolv timmar per dag.

Priserna på lägenheterna varierar mellan 1,30 och 2,75 miljoner kronor och ett krav är att minst en av ägarna måste ha fyllt 70 år. På takterrassen till det intilliggande vårdboendet som just nu byggs, kommer de boende att kunna spela boule, basta och träna på gym.

Mer läsning

Annons