Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundvalparna räddade

/

Polisen blev fullständigt nedringd efter Arbetarbladets artikel om nio hundvalpar som riskerar avlivning.
– Klockan elva hade jag tagit emot 52 samtal, då sa jag till växeln att resten fick återkomma i morgon, sade Lars-Erik Nordin.

Annons

För två veckor sedan omhändertog polisen en tik och nio valpar hos en man i Gävle som inte hade tillräckligt med mat till djuren. Polisen har sedan försökt sälja hundarna, som bor tillfälligt på ett hundpensionat i Söderhamn, men utan att lyckas.

Men efter en artikel i Arbetarbladet i lördags blev det rusning. Fram till klockan elva i går förmiddags ringde 52 personer till det polisnummer som publicerades i artikeln, och var intresserade av att köpa en eller flera hundar för att rädda dem från avlivning.

Men numret gick till polisen Hans-Olof Sundström, som blev sjuk under helgen och därför inte var på jobbet igår. Samtalen kopplades om till hans kollega Lars-Erik Nordin, som inte gjorde annat än pratade hundar i går förmiddags.

– De har ringt överallt ifrån, från Göteborg till Arvidsjaur. Klockan elva var jag tvungen att stänga av telefonen för jag hade andra saker som jag måste ta itu med i dag också, säger han.

Då började folk ringa till polisens växel i Örebro i stället.

– Jo då jag känner till hundarna. Jag själv har nog pratat med fyra intresserade, och vi är 13 som jobbar i växeln i dag. Vi säger bara att de får återkomma på tisdagen efter klockan åtta, säger växeltelefonisten Maria Tessman.

Så imorgon lär samtalen fortsätta för de två Gävlepoliserna. Men egentligen har de nog med intresserade på listan nu.

– Vi får sätta oss och titta igenom de kontakter jag fick idag. Det är ju skönt att det ser ut att lösa sig för hundarna, säger Lars-Erik Nordin.

Mer läsning

Annons