Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster utan vatten elva timmar

En frätskada på en vattenledning orsakade en akut vattenläcka i centrala Gävle under fredagen. Ett antal hyresfastigheter blev utan vatten i över elva timmar.

Annons

Vattenläckan på Staketgatan upptäcktes av personal på Gävle Vatten vid 10-tiden på förmiddagen. Läckan spårades och personal från avdelningen för drift och underhåll fick åka ut med en grävmaskin och ta fram ledningen och åtgärda felet.

– Det var en frätskada, sånt har med markförhållanden och ålder på ledningen att göra, säger Niclas Edorsson, som arbetar med drift och underhåll på Gävle Vatten.

När läckan på Staketgatan var lagad saknades ännu vatten i ett av hyreshusen på Nordost eftersom en ventil inte gick att öppna igen.

– Vi stängde ventilen när vi lagade läckan och sedan gick ventilen sönder. Nu har vi satt dit en ny, säger Niclas Edorsson.

Klart på kvällen

Arbetet var klart vid 21.30 i går kväll och för några hyresgäster innebar det att de var utan vatten i över elva timmar.

Flera andra fastigheter var utan vatten i två omgångar, en gång på förmiddagen när läckan lagades och sedan på kvällen då vattnet stängdes av när ventilen lagades.

Mer läsning

Annons