Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgästerna visste inte planerna

/
  • flyttar in. Mikaela Björklund flyttade i går in i en tvårummare på Ulvsätersvägen. Hon visste inte om att Gavlegårdarna tänker sälja fastigheten men har inget emot det så länge det inte påverkar hyran. ”Jag betalar 4 500 i månaden och då tillkommer både bredband och el”, säger hon.

239 lägenheter på Norrbågen och Ulvsätersvägen ska säljas.


Men de hyresgäster Arbetarbladet träffar i området vet inte ens om att husen de bor i är till salu.

Annons

Mikaela Björklund är just i färd med att flytta in i en tvårummare på Ulvsätersvägen. Hela familjen hjälper till med möbler och flyttkartonger.

Hon har provat på att bo i flera olika områden i Gavlegårdarnas bestånd, bland annat Forsbacka.

– Där var lägenheten väldigt fin, men man kände sig ensam. Här är lägenheten tråkigare, men det är ju bättre att bo i Sätra, säger hon. Att Gavlegårdarna tänker sälja huset hon flyttar in i kommer som en överraskning för henne, men egentligen tycker hon inte att det gör så mycket.

– Det viktigaste är att inte hyrorna höjs. Jag betalar redan 4 500 i månaden och då tillkommer både bredband och el, säger Mikaela Björklund.

Curt Lundin har bott i sin lägenhet på Norrbågen sedan november förra året. Han har inte heller fått någon information om att husen ska säljas, men tycker att han borde ha fått veta det innan han flyttade in. Han är inte heller speciellt nöjd med Gavlegårdarnas service.

– Jag har klagat på värmen sedan i november. Över nyrshelgen hade vi bara 13 grader inomhus, ändå tog det lång tid innan värden kom och tittade på det. Jag kan bara hoppas att det blir bättre med en annan hyresvärd, säger Curt Lundin.

Mer läsning

Annons