Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idolstjärnan hemma igen – men bara på en kort visit

/
  • HEMMA. Efter några hektiska månader, med ”Idol”-finalen som kulmen, får Alice Svensson nu börja fundera på framtiden. Självklart hoppas hon på en fortsatt musikkarriär. En sak är klar – hon är långt ifrån att få vara ledig.

Alice Svensson är hemma igen efter ”Idol”.


Men det blir knappast någon julefrid i Hedesunda.

Annons

Snön ligger tjock över granarna och hela Hedesunda ser ut som ett julkort. Inte minst Alice Svenssons hem, med en liten julgran på tomten. Nu har hon, efter några hektiska månader, kommit hem till julfriden med ledighet och sömn.

Fel. Fel. Fel.

Vi kommer på besök när hon just har kommit hem, väskorna står alltjämt kvar i hallen. Visst, hon är hemma för att sova. Men bara en natt.

– Sen ska jag ut på ”Idol”-turné i två månader. Jag är i alla fall ledig på julafton.

Hon säger det som om det var en enorm lyx.

Nyårsafton jobbar hon.

Vi frågar hur mycket hon vill sova nu på en skala 1–10, efter några hektiska månader i rampljuset, med ”Idol”-finalen i Globen som kulmen.

Hon hamnar högt på den skalan.

– Det är så mycket hela tiden att jag inte hinner känna efter hur trött jag är.

Alice låter upp i varv när hon pratar om framtidsplanerna och den stora frågan alla vill ha svar på efter finalen – vad händer nu?

Svaret? Hon vet inte än, mer än turnén som varar i två månader. Men förhoppningen finns, naturligtvis, förhoppningen om att hon som så många andra ”Idol”-tvåor ska få ge ut en skiva, trots finalförlusten.

– Jag vet inte om jag tror på teorin om att det är bättre att komma tvåa. I år är det annorlunda, vinnaren får längre tid på sig att göra skivan.

Det vore onekligen trist om Alice skulle bryta trenden med att tvåorna i slutänden tar hem karriärsegern. Hur det än går har hon gjort vad hon kunnat.

– Jag är stolt över det jag har gjort.

– Nej, jag tänker flytta också. Vill man satsa på musiken är det svårt att vara kvar här.

Hon försvinner iväg, förbi väskorna som står och väntar. De får bara snabbt byta klädinnehåll innan det bär av igen, mot ”Idol”-turnén först, och, sedan, mot den förhoppningsfulla framtiden.

Mer läsning

Annons