Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsstjärnan nekar till våldtäktsanklagelsen

Den kände idrottsman från Gävle som greps i helgen misstänkt för våldtäkt nekar helt till anklagelsen. Han medger dock att han har haft sex med den 18-åriga kvinnan.

– Han har berättat detaljerat vad som hände och det är enligt hans uppfattning inte fråga om någon våldtäkt, säger hans advokat Bengt-Olov Horn.

Annons

Idrottsstjärnan har av åklagaren Birgitta Fernlund begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Enligt henne utnyttjade han den sovande 18-åringens hjälplöshet för att genomföra ett samlag med henne.

Kan häktas i eftermiddag
På tisdagseftermiddagen tar en domare vid Gävle tingsrätt ställning till om häktningsskälen är tillräckligt starka.

Det var strax före klockan fem på lördagsmorgonen som polisen fick anmälan om våldtäkten från en 18-årig kvinna från Norduppland, på besök hos några kompisar i Gävle.

Vaknade och skrek
Idrottsmannen hade följt med några yngre killar, bland annat ett par klubbkamrater, som han träffat på Stortorget, till lägenheten. Där hade killarnas tjejkompisar redan gått och lagt sig. Enligt polisanmälan gick idrottsmannen tämligen omgående till den bäddsoffa där 18-åringen låg och inledde ett samlag med henne. Hon vaknade och skrek.

Frivilligt samlad

Idrottsmannen lämnade lägenheten och greps inte av polisen förrän drygt tolv timmar senare. Under tiden mellan anmälan och gripandet lyckades tidningen Aftonbladet få telefonkontakt med idrottsmannnen. I den intervjun sade han att han bara varit inne i lägenheten i några minuter och att han inte förstod varför någon gjort en våldtäktsanmälan.

Enligt poliskällor har han i förhören senare lämnat en annan version. Enligt den hade han ett frivilligt samlag med kvinnan.

– Det rör sig enligt hans uppfattning inte om en våldtäkt. Han har under ett långt polisförhör lämnat en detaljerad redogörelse om vad som hände, som jag inte vill gå in på. Det får han tillfälle att göra själv under häktningsförhandlingen, säger hans advokat Bengt-Olov Horn.

Stöttar klubbkamraterna

Enligt ordföranden i föreningen idrottsmannen tillhör ägnar man nu sina krafter åt att stötta och hjälpa de båda yngre klubbkamrater som bjudit med sig idrottsmannen till lägenheten.

– Det är ganska unga killar, och tjejerna som fanns i lägenheten var deras kompisar. Det här är jobbigt för dem allesammans, säger ordföranden.

Mer läsning

Annons