Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ihärdiga protester mot arbetslösheten

/
  • demonstrerade. I går demonstrerade ett 40-tal personer mot regeringens arbetslöshetspolitik. Demonstrationståget gick från Folkets Hus till Rådhustorget där det hölls tal.

På onsdagskvällen demonstrerade ett 40-tal personer mot regeringens arbetslöshetspolitik. Tåget gick från Folkets Hus till Rådhustorget där det hölls tal.

Demonstrationen anordnades av LO-facken i Gävle – som tänker fortsätta med demonstrationer en gång i månaden fram till valet nästa år.

Annons

– Många är drabbade och vi får inte vara passiva, förklarade Magdalena Ostojic, ansvarig för utåtriktade aktiviteter på LO-facken i Gävle.

Tillsammans med några andra fackligt och politiskt aktiva målade hon plakaten innan avmarschen från Folkets Hus vid 17. ”Vi har fått nog” och ”Fasta jobb åt alla” stod det på två av dem.

Inbjudan, som hade gått ut till alla fackförbund, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, hörsammades av ett 40-tal personer. I minsta laget, tycket Yvonne Krantz, som gick i tåget.

– Det borde vara fler här. Man behöver inte vara arbetslös för att tycka att dagens system är fel, sa hon.

Sonen Fredrik Krantz, utan jobb sedan två år tillbaka, gick bredvid. Tidigare arbetade han som montör på Ericsson genom ett bemanningsföretag. Nästa år tar hans stämplingsdagar slut.

– På arbetsmarknaden ser det kolsvart ut, så jag hamnar väl inom jobb- och utvecklingsgarantin, sa han.

Förutom de månatliga demonstrationerna i Gävle, kommer LO över hela Sverige i en manifestation 10 december tända ljus för de arbetslösa.

Mer läsning

Annons