Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Imamen har polisanmält Gefle Dagblad

/

Abo Raad, imamen i Gävles moské, har polisanmält Gefle Dagblad för förtal, efter artiklarna där han pekades ut som ansvarig för hemsidan muslim.se.

Annons

Enligt artikeln i Gefle Dagblad var Abo Raad tillsammans med en imam från Göteborg ansvarig för den radikala hemsidan muslim.se, där det bland annat stod att homosexualitet skulle straffas med döden.

Abo Raad menar att han inte var ansvarig, utan endast rådgivare till sidan och hade ingen insyn i vad som skrevs. Nu har han polisanmält Gefle Dagblad för förtal, och hävdar att de anklagade honom för att hetsa mot homosexuella.

– Jag har inga synpunkter på att de skriver, det är deras rätt, det jag har synpunkter på är att som journalist ska man vara objektiv och ge den verkliga bilden som den har hänt, och inte förvränga verkligheten för sina egna intressen, säger Abo Raad.

Gävlepolisen skickade anmälan om förtal vidare till Justitiekanslern, JK. I slutet av nästa vecka väntas JK ge besked om en förundersökning eventuellt ska inledas.

Anna Gullberg, ansvarig utgivare för Gefle Dagblad har inte läst anmälan, men säger att tidningen har bevis för att imamen stod som ansvarig.

– Vi anser att vi har gjort en saklig och korrekt rapportering, säger hon.

Under rapporteringen försökte GD nå imamen, men fick beskedet att han inte ville tala med tidningen.

– Vi har sökt imamen på ett flertal olika sätt, säger Anna Gullberg,

Mer läsning

Annons