Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottstjuvar sågade upp taket i Köpis

/
  • RIFIFI. Tjuvarna hann få hål i taket, men inte stjäla något. Inbrott genom tak kallas ibland för rififikupper, efter en gammal fransk film.

Tjuven sågade ett hål i taket till Coop Forum i Valbo köpcentrum, troligen för att stjäla cigaretter. Men larmet gick och när väktarna kom fram sex minuter senare var tjuven borta och alla cigaretter kvar.

Annons

Inbrottslarmet gick vid klockan 02.35 och när polisen kom dit kunde de konstatera att hålet i taket hade gjorts rakt över tobaksdisken.

– Men ingenting verkar ha stulits. Larmet gick och väktarna var där efter några minuter så de hann väl inte ta något, säger Valter Carlsson, vd i Valbo köpcentrum

Liknande kupper

Köpis i Valbo har råkat ut för liknande kupper tidigare. För flera år sedan gick någon in och stal cigaretter för 200 000 kronor. Även då försökte tjuvarna ta sig ner genom en taklucka men misslyckades. I stället krossade de ett fönster och gick in.

Bara ett par veckor senare var det dags för nästa cigarettstöld. Tjuvarna firade sig ner genom taket och kom över varor för omkring 20 000 kronor.

Mer läsning

Annons