Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottsvågen troligen löst

Tre män är misstänkta för sex inbrott i Gästrikland den senaste veckan. De har upptäckts av husägare två gånger. I onsdags av en kvinna i Ockelbo och tisdags av en 10-årig pojke i Sätra

Annons

– Vi har teknisk bevisning och spår som gör att vi kan binda dem till inbrotten, säger kriminalinspektör Tuula Johansson.

Under veckan har en rad inbrott skett i Gästrikland. Villor i Ockelbo och Gävle har drabbats. Även Söderhamn och Hudiksvall har de senaste dagarna haft ovälkommet besök. Men tack vare allmänhetens tips så sitter de tre männen nu i häktet. De tre anhållna är mellan 21-25 år från Eskilstuna.

– Folk har sett dem på flera ställen. Även bilen, en grå kombi, har känts igen från brottsplatserna, säger kriminalinspektör Tuula Johansson.

Senast i onsdags upptäckte en kvinna som bor på Movägen i Ockelbo att det pågick ett inbrott i familjens hus. Hon hade skjutsat barnen till skolan och när hon kom hem hörde hon ljud från någon som fanns inne i huset. Två män sprang ut i skogen, men smög senare tillbaka för att hämta bilen. Kvinnan tog då registreringsnumret på bilen som de åkte i väg med. Under onsdags kvällen greps de i Kilafors i Hälsingland.

Men det var inte första gången som männen blev upptäckta under pågående brott. I tisdags utsattes en villa på Salamandervägen i Sätra för inbrott och den 10-årige sonen i huset kom på de tre maskerade tjuvarna som flydde i en bil.

De tre männen sitter nu misstänkta för sex villainbrott. Åklagaren har för avsikt att begära männen häktade i dag.

– De har uppehållit sig i området kring Gävle några dagar. I det här skedet går vi inte närmare in på vad som stulits, säger Tuula Johansson.

Mer läsning

Annons