Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga spår efter bockbrännare

Polisen har mycket lite att gå på i jakten på årets bockbrännare. Bocken var övertänd och gärningsmännen borta när polisen kom dit.
– Än så länge har vi inte heller kontakt med några vittnen, men det vill vi självklart gärna ha, säger Stefan Löfberg, polisens förundersökningsledare

Annons

Larmet om branden kom till räddningstjänsten och polisen kl 03.09. Några minuter senare var en polispatrull på plats.

– Men det var i stort sett bara skelettet kvar när vi kom fram, konstaterade Göran Lyrberg, vakthavande befäl på Gävlepolisen under natten.

Den polisanmälan som upprättades gäller grov skadegörelse. Det är värdet på det förstörda som gör att brottet betraktas som grovt.

Nu har polisen startat en utredning för att försöka hitta den skyldige. Men ännu finns inte mycket uppgifter att jobba med.

– Vi har inga misstänkta gärningsmän och ännu inte kontakt med några vittnen heller, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Stefan Löfberg.

Han hoppas dock att det kan finnas vittnen, som inte polispatrullen som var på plats på natten fick någon kontakt med.

– Om någon har sett något, vill vi naturligtvis veta det, säger Löfberg.

Det är också oklart om polisen kan ha någon användning av de webkameror som varje minut skickar ut bockbilder över världen. Bilderna får inte lagras i kamerorna, eftersom de inte är övervakningskameror, utan bara finns till för marknadsföring av bocken och Gävle.

Polisen kommer i alla fall att kontakta kommunens säkerhetsavdelning för att reda ut den frågan.

Mer läsning

Annons