Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga spår efter rånare på Öster

Polisen har ännu inga spår efter gärningsmännen i det senaste i raden av rån och rånförsök i Gävle. En 18-årig kvinna hotades med kniv på Öster under natten till lördagen.

Annons

Hon satt och väntade på sin kompis på en bänk vid halvtolvtiden. Fyra-fem killar kom fram och försökte ta hennes väska. När hon vägrade släppa den tog en av dem fram en kniv. Rånförsöket avbröts när 18-åringens kompis kom.

– Vi ska hålla nya förhör med dem och göra fotokonfrontationer för att se om vi kan få fram fler uppgifter, säger Kenneth Andersson, förundersökningsledare vid polisen med specialuppdrag att samordna alla aktuella rånutredningar.

Antalet rån och rånliknande brott har ökat under vintern, på samma sätt som en period under 2008. Då visade det sig att flera av rånen genomförts av unga män som kände varandra. Några av dem lagfördes och dömdes.

– Även nu finns det likheter mellan en del av rånen, säger Kenneth Andersson.

Den enda som gripits i samband med ett rån, är en 17-åring som misstänks ha rånat en 90-årig kvinna på Staketgatan i slutet av april. Han satt anhållen ett par dagar, men fördes sedan tillbaka till det behandlingshme där han redan var inskriven.

Ytterligare en person är misstänkt för delaktighet i det rånet. Båda nekar och polisen väntar nu på resultatet av tekniska undersökningar efter DNA och fingeravtryck på kvinnans väska.

Mer läsning

Annons