Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingeborg sörjer Hemköp

/
  • Hemköp på Parkvägen i Gävle invigdes i november 1970. I dag stänger butiken.
  • De anställda Theresia Åhlund och Inger Olsson väntar på att Hemköpsbutiken ska stänga. Båda är osäkra på sin framtid, men har fått sommarjobb på City Gross respektive Ica Kvantum.
  • Ingeborg Wallén tycker att det är sorgligt att Hemköpsbutiken i Sörby stänger i dag. Nu får hon långt till närmaste matbutik och får svårt att göra sina inköp på egen hand.

I dag, söndag, stänger Hemköpsbutiken på Parkvägen i Gävle.
– Det är för sorgligt, säger Ingeborg Wallén, som gör de flesta av sina matinköp här.

Annons

Det är tomt och nästan ödsligt i det gamla Hemköpshuset i Sörby. De flesta varorna är urplockade ur hyllorna och kunderna verkar redan ha styrt sina matinköpsblickar åt andra håll.

En av få som kryssar runt mellan hyllorna är Ingeborg Wallén, pensionär som sedan tre år tillbaka bor tvärsöver gatan.

– Det är för sorgligt att affären försvinner. Speciellt när man som jag behöver rollator för att ta sig fram. Nu får jag gå ända till Konsum Krysset för att handla, då får jag nog be hemtjänsten hjälpa mig i stället, säger hon.

De butiksanställda Theresia Åhlund och Inger Olsson berättar att många kunder tycker att det är synd att butiken stänger. De själva fick beskedet i julas och har sedan dess bara gått och väntat på att det ska ta slut.

– Det är tråkigt, men samtidigt lite skönt. Man har ställt in sig på det nu, säger Inger Olsson.

– Jag har fått sommarjobb på City Gross, så det är bara att hoppas på att jag får fortsätta där, säger Theresia Åhlund, som har jobbat på Hemköp i 21 år.

Enligt Hemköp är det inte konkurrensen med andra butiker som gör att man lägger ned sin enda butik i Gävle. Den främsta anledningen är lokalernas behov av renovering. En rust som skulle bli för dyr att genomföra sett till lönsamheten. Hemköp på Parkvägen invigdes i november 1970.

Mer läsning

Annons