Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingemar Kalén efter skyddsvästsuttalandet: "Djupt ångerfull"

Kommunalråden i Gävle och Sandviken – Jörgen Edsvik (S) och Peter Kärnström (S) – hade i måndags ett möte på tu man hand med regionuppdelningens samordnare Barbro Holmberg.
Regionsoppositionsrådet Ingemar Kalén (KD) gick i taket i en artikel i Gefle Dagblad och sa att "Edsvik lär behöva ha skyddsväst på sig".
Nu ångrar han sitt uttalande.

Annons

DANIEL NORDSTRÖM: En politiker som talar som ett troll

GD LEDARE: Nej, sådant ska Jörgen Edsvik inte behöva höra

Det var Gefle Dagblad och Hälsingetidningar som först kunde berätta om mötet som ägde rum i Stockholm i måndags.

Jörgen Edsvik har sedan dess dementerat att det skulle finnas en vilja från Gävle och Sandvikens kommuner att splittra länet. Men reaktionerna efter Gefle Dagblads artikel lät inte vänta på sig – och argast var Ingemar Kalén som menade att "Edsvik lär behöva ha skyddsväst på sig" när han besöker regionfullmäktige i Bollnäs kommande vecka. Då ska Barbro Holmberg vara på plats för att diskutera frågan om regionuppdelningen.

Nu ångrar Ingemar Kalén sitt uttalande. Han menar att han lät sig påverkas av en tjänstresa till Bryssel som han gjorde i dagarna.

– Jag beklagar detta djupt och känner inte igen mig själv i uttalandet. Jag hade varit i Bryssel ett par dagar på uppdrag av regionen och Assembly of European Regions (AER) och blev färgad av den miljön. I Bryssel är det militärer, skyddsvästar och kontroller överallt för tillfället. Jag kunde inte ens gå in på mitt hotell utan att bli visiterad, berättar Ingemar Kalén.

Han berättar vidare att han just kommit hem från tjänstresan när samtalet från GD kom.

– Då blir jag i vredesmod. Jag känner väldigt starkt för frågan och påverkad av det jag upplevde i Bryssel slänger jag ur mig det där om skyddsvästen, säger Ingemar Kalén.

– Jag har försökt framföra en ursäkt till Jörgen Edsvik men har inte nått honom. Jag har lämnat en ursäkt via telefonsvarare, säger han.

Mer läsning

Annons