Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen avhysning av EU-migranter

I onsdags höll polisen och Gävle kommun ett möte angående situationen för kommunens EU-migranter. I dagsläget finns inga planer på någon avhysning.
– Det finns inget som tyder på att sådana åtgärder behövs, säger kommunens biträdande säkerhetschef Jens Gagge.

Annons

Med anledning av att det i Gävle finns läger med människor från olika EU-länder hade polisen och Gävle kommun på onsdagen ett möte för att stämma av hur situationen ser ut för EU-migranter i kommunen.

– Det var ett möte där bland annat boende på Alderholmen berördes och en avstämning efter ledighet och semester för att få en gemensam lägesbild över hur det ser ut, säger kommunens biträdande säkerhetschef Jens Gagge.

Ute vid Alderholmen finns ett läger med EU-migranter som ligger på kommunens mark men där inte förbud mot camping gäller. Därför är det lite krångligare om kommunen skulle vilja avhysa de boende därifrån men i nuläget finns inga sådana planer.

– Det finns inget som tyder på att sådana åtgärder behövs, säger Jens Gagge.

Det har varit rapporter om nedskräpning vid lägren samtidigt som de som bor i lägren ska ha blivit trakasserade. Polisen gör dock ingen extra bevakning av området ute vid Alderholmen utan har normal patrullering.

LÄS OCKSÅ:

Polisen och kommunen i möte om EU-migranter

Mer läsning

Annons