Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen busstrafik till Sörby i sommar

Från 15 juni försvinner busslinjerna 11, 16 och 17 i Gävles lokaltrafik. Sörbyborna blir då helt utan busstrafik i sommar. Men i höst får de en ny busslinje som ska gå mellan centrum och Hemlingby via Sörby.

Annons

– Sörby är ju ett område där det bor mycket folk och det bor ju en hel del äldre där, så vi vill ju gärna ha trafik där, säger Lennart Skoog, affärsutvecklingschef för stadsbussarna i Gävle, på Swebus.

Den nya bussen, linje 18, som börjar gå 18 augusti, kommer inte att gå hela dagar, men cirka en gång i timmen klockan 10–14.

I och med sommartidtabellen som börjar gälla 15 juni är servicelinjerna 16 och 17 försvunna och linje 11 och 15 nedkortade. När servicebussarna infördes var det svårt att ta sig ombord på de vanliga bussarna med rullstol eller rullator.

– I dag är alla bussar av låg-entrétyper. I och med det har nyttan med servicelinjerna minskat, säger Lennart Skoog, som betonar att hur många som reser med en busslinje spelar in när trafiken framöver planeras.

Till exempel kommer det att köras tätare turer på linje 1 mellan Valbo och Bomhus från och med 15 juni. Från hösten blir det även tätare turer på linje 10 och 12, som trafikerar Sätra och Andersberg via centrum samt Hagaström och Bomhus via sjukhuset, centrum och Brynäs.

Mer läsning

Annons