Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen misstänkt för Fliskärsbranden

/
  • FÖREN ANTÄNDES. Fören i segelbåten intill en av de anlagda bränderna tog också eld. Den spred sig och totalförstörde båten. ”Det är för sorgligt. Så mycket jobb som jag har lagt ned på den, säger ägaren Rolf Samuelsson.

Övervakningsbilderna från småbåtshamnen i Fliskär gav ingenting. De skyldiga till den anlagda branden för ett par veckor sedan kan gå fria.

– Utredarna säger att de inte har någonting att gå på, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Annons

Värden för miljoner förstördes i branden tidigt en morgon i mitten av januari. Tre båtar totalförstördes och flera fick mindre skador. Branden var utan tvivel anlagd. Larmet kom att det brann i en båt, och att en annan strax intill också hade tagit fyr. Under släckningsarbetet upptäcktes en brand till över 100 meter bort.

Småbåtshamnen är bevakad både dag och natt, men inte varje timme på dygnet. När branden anlades fanns ingen människa där. Men hamnkaptenen och polisens utredare hoppades att en nyinstallerad kameraövervakning skulle kunna identifiera de skyldiga.

– Så blev det inte. Bilderna har inte gett någonting. Enligt utredarna är det enda som skulle kunna leda till att branden löses att det kommer in tips som kan leda till att de skyldiga identifieras, säger Mikael Hedström.

Risken för att elden skulle ha kunnat spridas till många fler båtar var uppenbar, till exempel om det funnits en kraftig vind.

Mer läsning

Annons