Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget häktningsbeslut mot mannen i stringtrosor

I onsdags frikändes 23-åringen av Uppsala tingsrätt för det uppmärksammade sexuella ofredandet mot en pojke i Skutskärs ishall i vintras.
I fredags greps han i en stulen bil i Strömsbro iklädd bara nylonstrumpor, stringtrosor och bh, misstänkt för sexuella ofredanden mot unga flickor.
– Klädseln är min stil, förklarade 23-åringen när han nekade till brott vid måndagens häktningsförhandling.

Annons

Polisen grep honom i Strömsbro på fredagskvällen sedan man fått in två polisanmälningar om sexuella ofredanden från fyra 13-14-åriga tjejer. Två av dem såg honom vid en bil utanför Vävaren. Han stod enligt dem i peruk, nylonstrumpor, vita trosor och svart bh och smekte sig själv.

En stund senare såg två andra flickor samma sak vid Ica i Strömsbro.

När polisen grep honom hade 23-åringen fortfarande samma klädsel på sig. Han anhölls i helgen och stod på måndagen inför häktningsdomaren i Gävle tingsrätt. Han nekade till att ha visat upp sig för några flickor.

– Jag lämnade överhuvudtaget inte bilen och har inte visat mig för några flickor, förklarade han artigt och bestämt.

På frågan varför han var så annorlunda klädd blev svaret kort:

– Det är min stil.

Det visade sig också att bilen han körde var både stulen och falskskyltad. Enligt 23-åringenhade han lånat den av en vän. Denne har han ännu bara lämnat ett förnamn på i polisförhören.

Gävle tingsrätt konstaterade i går att han är på sannolika skäl misstänkt för både olovligt brukande av den stulna bilen och för sexuella ofredanden. Däremot avvisade man åklagarens häktningsframställan och försatte honom på fri fot.

23-åringen som är bosatt i en Stockholmsförort var i början av året misstänkt för ett sexuellt ofredande i Skutskärs sporthall. Han hade enligt åtalet stoppat handen innanför kalsongerna och bett en 11-åring komma och hjälpa honom.

I onsdags friade Uppsala tingsrätt honom från åtalet. Det var inte utrett att 23-åringen hade bett om hjälp samtidigt som han hade handen i kalsongerna, ansåg tingsrätten. Därför är det inte styrkt att det handlade om ett sexuellt ofredande.

I fredags var 23-åringen i Gävle för att hälsa på bekanta, och för att äta på en restaurang som han längtat efter att prova, förklarade han.

Mer läsning

Annons