Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget varmvatten i hela Gävle

Under förmiddagen blev hela Gävle utan varmvatten sedan ett problem uppstått med leveransen från Korsnäsfabriken i Bomhus.
Problemet åtgärdades strax innan klockan 11, men vid 17-tiden var det dags igen.

Annons

Enligt Gävle Energis driftinfo pågick det första problemet från 09.45, men strax innan 11.00 var problemet löst och nu är värmen så sakteliga på väg tillbaka.

– Det är ett stort system och sker så klart inte med en fingerknäppning, säger Björn Tusås, marknadskommunikatör hos Gävle Energi.

Det blev en intensiv timme för Gävle Energi. Under sommaren är Johannesverket inte i drift, betydligt mindre värme behövs och Gävle Energi använder restenergi från Korsnäsfabriken i Bomhus för att värma upp Gävles vatten.

Problemet uppstod på i en pumputrustning i Bomhus som tar värmen vidare från Korsnäsfabriken. Gävle Energi hann starta upp reservverket i Karlsborg, nästgårds med sjukhuset.

– Men lagom till att vi fick i gång pannorna där var problemet löst på Korsnäs, konstaterar Björn Tusås.

UPPDATERING 16.47: Strax innan klockan 17 gick Gävle Energi ut med info om att Gävle på nytt blivit utan varmvatten. Det är ännu oklart om det beror på samma pump som tidigare. Nu beräknas problemet vara åtgärdat vid midnatt måndag/tisdag.

UPPDATERING 17.12: Gävle Energi meddelar att varmvattnet ska vara på väg tillbaka redan nu. Enligt driftcentralen håller problemen på att åtgärdas, och inom kort ska problemet vara ur världen.

Mer läsning

Annons