Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ishall i Hedesunda på Gerds och Centerpartiets önskelista

/

Gerd Andersson vill ha en ishall i Hedesunda. Hon gästade Centerpartiet på deras årsmöte och har nu skrivit en motion till partiet.
Nu kommer Centerpartiet att verka för att en ishall byggs där.

Annons

Gerd Andersson, 85 år och tidigare distriktssköterska i Hedesunda, har skrivit en motion där hon påpekar vikten av en ishall i Hedesunda.

– Jag tycker att våra barn här i trakten ska få samma chans att träna som på andra ställen i kommunen. Här får vi is senare än på andra orter som har hall. Jag är mån om att våra barn rör på sig. Vi hoppas verkligen på det här nu och att ishallen kommer att byggas, säger Gerd Andersson.

Att bygga en ishall i Hedesunda har i flera år varit en önskan från Hedesundaborna.

– Vi har bra tjejlag här i Hedesunda IF och det tycker jag självklart att vi ska värna om. Jag tycker att det är värt att uppmuntra alla barn att röra på sig, därför skrev jag den här motionen, säger Gerd Andersson.

Gerd Andersson skriver i sin motion så här: "Barn och ungdomar i Hedesunda har stort behov av en ishall. I dag finns en konstfrusen ishockeyplan utan tak. Isaggregatet var begagnat redan vid installationen i slutet av 1980-talet. Det är i stort behov av att bytas ut eftersom det i nuläget inte orkar kyla isen vid mild väderlek. Aggregatet är dessutom mycket energikrävande. Vi har ambitiösa och träningsvilliga ungdomar, men deras möjlighet att träna på is begränsas av avsaknaden av ishall."

På Centerpartiets kretsårsmöte som ägde rum den 22 februari antog årsmötet enhälligt en motion inskickad av Gerd Andersson. Hon gästade årsmötet och redogjorde för sin motion och uppmanade Centerpartiet att kämpa tillsammans med Hedesundaborna för att få till stånd ett ishallsbygge i Hedesunda, för allas våra barn och ungdomars hälsa och fritid, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

– Det har satsats väldigt mycket på idrottsanläggningar i Gävle de senaste åren. Så om det ska byggas några idrottsanläggningar utöver de som redan ligger i startgroparna, så är det dags att investera i våra ytterområden, säger Ann-Helen Persson, C, kommunalråd.

Centerpartiet i Gävle kommun kommer att verka för att medel avsätts till en ishall i Hedesunda.

Mer läsning

Annons