Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag trodde det var gratisbiljetter från Brynäs”

Divisionschefen Roger O Nilsson är en av de som gått på hockey på skattebetalarnas bekostnad.
I mars 2007 tog han med sig tre bekanta till en match mot HV71.
– Jag trodde att det var gratisbiljetter från Brynäs, nu har jag sagt till att pengarna ska dras från min lön, säger han.

Annons

Vilka som gått på hockeymatcherna som landstinget fått betala för är okänt. Några deltagarlistor har inte skickats med räkningarna.

Det finns dock ett undantag. På en faktura från mars 2007 står namnet Roger O Nilsson. Han var då verksamhetschef för laboratoriemedicin, i dag är han en av landstingets högsta sjukvårdschefer och basar för bland annat barn- och kvinnosjukvården och psykiatrin.

Han ringer själv upp Arbetarbladet när han fått veta att vi känner till fakturan. Enligt honom förstod han aldrig att det var landstinget som skulle betala för biljetterna.

– Peter Bergh (tidigare verksamhetschef för ambulans- och akutsjukvården i länet) sa att han kunde fixa gratisbiljetter till matchen mot HV71 och jag tackade ja. Jag har fått gratisbiljetter av andra också så jag tyckte inte att det var konstigt.

Roger O Nilsson fick fyra biljetter, tog med sig tre bekanta och gick på matchen.

– Jag gick privat och det hade inget med landstinget att göra. Det är först nu som jag fått veta att det är landstinget som fått betala.

Biljetterna kostade 1 040 kronor och Roger O Nilsson säger att han nu ska betala tillbaka pengarna.

Arbetarbladet har förgäves sökt Peter Bergh för en kommentar.

Mer läsning

Annons