Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag utbildar inga strippor"

/
  • Diana Garneij trivs med att gå kurser och lära sig nya saker, därför har Dinali Center många strängar på sin lyra. Sångcoachning, Ayurvedisk hälsorådgivning och stretching. Störst är dock pole dancingen.
  • Att träna pole dancing handlar till stor del om att våga, inte bara fysiskt våga klättra och svänga sig på stången utan även mentalt våga bryta spärrar.

Innan hon började med pole dancing hade hon själv vissa förutfattade meningar om vad det handlade om. Men nu är Diana Garneij på Dinali Center tydlig med att det handlar om allt annat än strippklubbar.

– Jag utbildar inga strippor, säger hon.

Annons

Förra året öppnade Dinali Center i Ljusne norr om Gävle. Ett multicenter för att må bra men med en lite ovanlig inriktning.

– Pole dance är flaggskeppet, men det handlar inte om att slänga sig runt en stång och absolut inte om porr utan om träning och utveckling, säger grundaren Diana Garneij.

Hon kom i kontakt med pole dancing som träningsform i USA för fyra år sedan och utbildade sig till instruktör. Efterfrågan på den nya träningsstilen att till musik röra sig runtom och på en strippstång är stor och Diana Garneij har i dag lärt upp fem anställda. Två av dem kommer nu att jobba i Gävle tillsammans med henne själv.

På det nya stället i Gävle handlar det precis som i Ljusne om att utvecklas personligen och att bryta igenom mentala spärrar.

– Vi jobbar med sensuella kvinnliga rörelser runt om stången, mitt mål är att deltagare ska hålla huvudet lite högre när de går härifrån, säger Diana Garneij.

Ackes gamla danslokaler intill tågstationen i Gävle inreds nu med sex stycken metallstänger och står snart färdigt för att ta emot grupper. Både tjejer och killar är välkomna, om än i separata grupper, majoriteten av kursdeltagare har hittills varit tjejer.

– Man behöver ingen dansvana, ingen taktkänsla eller speciella kläder, säger Diana Garneij.

– Det spelar ingen roll hur man ser ut eftersom man jobbar utifrån sin egen kropp hela tiden, fortsätter hon.

Förutom den tuffa träningen kring stången erbjuder Dinali Center stretchkurser, sångcoachning och Ayurvedisk hälsorådgivning.

Men med två nyöppnade pole dancestudios i Gävle kanske det blir kundbrist?

– Nej, finns det underlag i lilla Ljusne så funkar det nog med två stycken i Gävle!

Mer läsning

Annons